Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Έκθεση Βιβλίου

8η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
5-8 Μαΐου 2011 στη ΔΕΘ

Για τους φίλους του βιβλίου, αυτό είναι το γεγονός της χρονιάς και όχι το Φεστιβάλ Βιβλίου που γίνεται αργότερα το καλοκαιράκι στην παραλία. Στην έκθεση θα δει κανείς σχεδόν όλους τους μικρούς και μεγάλους εκδότες με όλη τη γκάμα των βιβλίων τους, θα παρακολουθήσει παρουσιάσεις βιβλίων, θα συνομιλήσει με τους αγαπημένους του Έλληνες συγγραφείς, θα απολαύσει συνεντεύξεις μερικών διάσημων ξένων συγγραφέων. Στην παραλία το μόνο που θα καταφέρει είναι να στριμωχτεί (εκτός κι αν αυτό θέλει), να μη δει τίποτα (πιθανόν να μη θέλει κιόλας) και φυσικά να ..τον τσιμπήσουν τα κουνούπια, αχαχα!!

Η φετινή αφιερωματική θεματική ενότητα της Έκθεσης είναι «Βιβλίο και Εκπαίδευση».
Τιμώμενη χώρα: Μέση Ανατολή

Ενδεικτικά αναφέρω μερικούς από τους Έλληνες συγγραφείς που θα δώσουν το παρόν στην Έκθεση: Κώστας Ακρίβος, Μάρω Δούκα, Τάκης Θεοδωρόπουλος, Γιάννης Μακριδάκης, Πέτρος Μάρκαρης, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Λένα Μαντά, Σοφία Νικολαΐδου, Γιάννης Ξανθούλης, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Αλέξης Σταμάτης, Άρης Σφακιανάκης, Πέτρος Τατσόπουλος, Έλενα Χουζούρη, Χρήστος Χωμενίδης, Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Ευγένιος Τριβιζάς, κ.ά.
Ενώ στα πλαίσια της τιμώμενης χώρας (Μέση Ανατολή) θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη μεταξύ άλλων και οι πολύφημοι Ταρίκ Αλι, Νταβίντ Γκρόσμαν και Γκαμάλ Γιτάνι. 
Και φέτος θα υπάρχει η παιδική και εφηβική γωνιά της έκθεσης, όπως και αυτή των νέων τεχνολογιών.

Είσοδος ελεύθερη όλες τις μέρες, περίπου από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Κατεβάστε και δείτε το αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις και τα δρώμενα.
Πρόγραμμα 8ης ΔΕΘΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου